Pencuci Mulut: Pankek Kelapa Muda

Bagaimana Cara Memasak Pankek Kelapa Muda?

Chef Apa Aje
'.

1 cawan kelapa muda (Diparut)


1 cawan air kelapa muda atau air biasa


2 cawan tepung gandum


1 sudu teh baking powder


1 biji telur


1 sudu teh garam


1 cawan air suam


Sedikit marjerin


1. Gaul rata semua bahan kecuali marjerin. Bancuhkan adunan hingga sedikit cair. Sekiranya pekat, tambahkan sedikit air.


2. Panaskan kuali non-stick dan sapukan sedikit marjerin.


3. Letakkan 1 senduk adunan dan tutupkan kuali.


4. Masakkan dengan api paling kecil.


5. Terbalikkan adunan dan angkat apabila nampak sudah kuning keemasan.


6. Hidangkan bersama gulai ayam, daging, madu, jem ataupun susu.


No comments:

Powered by Blogger.